Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Många turister som föredrar att ta sig runt staden till fots, inte minst för att samtidigt få chansen att se alla historiska byggnader och den vackra arkitekturen likväl som de mysiga parkerna och floden Aares stränder. Ibland kan det ändå vara skönt att kunna vila benen också och då kan det vara bra att veta att kollektivtrafiken i Bern fungerar bra och erbjuder bekväma och täta förbindelser.

Kollektivtrafik

Spårvagnar och bussar körs av Bernmobil. Det finns tre stycken spårvagnslinjer i staden, dessutom finns det 19 buss- eller trådbusslinjer (spårvagnen går inte nattetid, då är det nattbuss som gäller). En enkelbiljett kostar ca 4 franc, en endagsbiljett ca 12 franc.

Bernmobils linjenät

Bernmobils linjenät.

Cykel

I Bern kan man hyra cykel över en dag eller under några timmar. Det kan man göra vid Bernrollt som ligger precis vid järnvägsstationen. Cykeluthyrningen håller dock endast öppet mellan april och oktober. Man kan låna cyklar helt gratis i upp till fyra timmar, dock mot en deposition på ca 20 franc. Det finns också flertalet cykeluthyrningar på andra platser av staden som kan ha andra priser och villkor.

Taxi

De mest kända taxibolagen i Bern är Bären-Taxi och Nova-Taxi. Vid Casinoplatz och vid järnvägsstationen finns det speciella hållplatser för taxi.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!