Bern

Bern är huvudstad i Schweiz, det är dock inte den största staden i landet. Med sina 127000 invånare är det faktiskt bara den fjärde största staden i landet, efter Zürich, Geneve och Basel.

Staden är kanske inte den allra hetaste när det gäller att dra besökare, men för den som ändå vågar sig hit finns en hel del att upptäcka och sysselsätta sig med, samtidigt som staden är lagom liten för att lätt ta sig runt i.

Pittoreska Bern

Pittoreska Bern. Foto: eGuide Travel (CC BY 2.0)

Resa till Bern

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Bern så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Bern. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Som sig bör har huvudstaden Bern en mängd museum med olika inriktningar. Ett flertal konstmuseum finns förstås, men här kan även de som är intresserade av allt från alperna till naturvetenskap hitta något av intresse.

Sevärdheter

Trots stadens ringa storlek finns ett flertal intressanta sevärdheter i Bern, bland annat katedralen (som tog över 400 år att färdigställa), rådhuset och stadens alla fontäner och brunnar.

Shopping

Bern erbjuder varierad shopping i lyxiga varuhus, mindre butiker och ett flertal marknader – med allt från hantverk via ost till blommor. Missa inte heller den schweiziska chokladen!

Mat och dryck

Bern har en stor blandning restauranger med mat främst från tyska, italienska och franska köket – men förstås också lokal schwezisk mat. Oavsett vad för mat och dryck man söker kommer man bli nöjd!

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Bern med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Bern? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Bern.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!