Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Shopping

Kanske är Bern inte den första staden i Europa som man kommer att tänka på när det gäller shopping, men faktum är att Bern har en hel del att erbjuda även på den fronten. I centrum finner man såväl mysiga butiker som stora varuhus, liksom en hel del antikaffärer och souvenirbutiker där man kan köpa annorlunda saker.

Oavsett vad man tycker om att handla eller titta på så kan man garanterat hitta en affär i Bern som sedan blir ens personliga favorit. När du är i Bern bör du passa på att handla choklad, ost, smycken, kläder och mycket mer. Många av Berns butiker ligger i shoppinggallerior för att skydda shopparna från regn och snö. Det finns faktiskt totalt sex kilometer långa affärsstråk under tak i Bern.

Varuhus och butiker

De viktigaste shoppinggatorna är Spitalgasse och Marktgasse. Där finns flertalet varuhus och butikskedjor, men också små mysiga butiker. Två av de mest populära varuhusen är Globus och Loeb.

Marktgasse – från spelet Gran Turismo 5

Marktgasse – från spelet Gran Turismo 5. Foto: "chuckoutrearseats" (CC BY-SA 2.0)

Globus tillhandahåller allt från mode och kosmetika till inredning och lyxig mat. Exklusiva viner och delikatesser från hela världen kan man också finna i varuhuset. Loeb öppnades redan år 1881 och är framförallt känd för sina exklusiva modeprodukter. Varuhuset har hela åtta våningar, så där finns något för alla.

På Spitalgasse finns också chokladbutikerna Beeler och Abegglen – de bästa butikerna för den som letar efter choklad av högsta kvalitet. Yamatuti är en butik som man absolut inte bör missa i Bern. Det är en presentbutik med massor att se och upptäcka, där kan du köpa allt från vanliga souvenirer till helt extraordinära gåvor. Inte minst har de en väldigt populär barnavdelning.

Ordona som ligger precis bredvid klocktornet Zytglogge är en annan välbesökt souvenirbutik i Bern som bland annat säljer exklusiva gökur.

Marknader

Bern har gott om marknader, både sådana som är öppna hela tiden och sådana som enbart har öppet vissa dagar under en viss säsong. På tisdagar och lördagar finns det till exempel mat- och växtmarknad vid Bundezplatz, Münstergasse, Parliament Square och Bärenplätz. Där kan man bland annat handla schweizisk ost, men också andra fina råvaror och traditionell schweizisk mat.

Första lördagen i varje månad under månaderna mars till och med december arrangeras en hantverksmarknad på Minister. Tredje lördagen i varje månad mellan maj och oktober anordnas en loppmarknad på Mühleplatz i Matt. En gång om året arrangeras också en stor brödmarknad i Bern, där massor av bagare och konditorer visar sina färdigheter.

Årligen arrangeras i april också en enorm blomstermarknad på Bundesplatz, ett färgsprakande eldorado för alla som har gröna fingrar.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!