Åka runt i Schweiz

Schweiz är ett av Europas till ytan minsta länder och är bara snäppet större än Skåne och Småland tillsammans. Det handlar med andra ord inte om några jättelika områden som måste genomkorsas om man har tänkt att förflytta sig runt i landet.

Något som bara måste framhållas är vilka fantastiska naturupplevelser som väntar på dig som resenär under din resa genom Schweiz. För vare sig du väljer att åka tåg eller bil genom detta lilla land så kommer du att mer eller mindre knäckas av de enormt vackra vyerna som bjuds under resans gång.

Tåg

Väljer du att åka tåg genom landet – du kanske är ute och tågluffar eller av en annan anledning väljer att ta dig runt med hjälp av tåget – så har du mycket att välja på.

Åk tåg och njut av naturen

Åk tåg och njut av naturen. Foto: "Jo N" (CC BY 2.0)

Schweiz är ett mycket tågvänligt land och järnvägsnätet är väl utbyggt och når därmed i princip till varenda liten stad eller by i hela landet. Allting kring järnvägstrafiken i Schweiz håller en kvalitet som är i absolut toppklass.

Tidtabeller finns hos statliga SBB och där kan man även köpa biljetter för enskilda resor och olika typer av kort som ger billigare resande.

Bil

Även biltrafiken har extremt goda förutsättningar i detta lilla land. Motorvägarna är många och breda och hjälper dig att ta dig snabbt och smidigt från en plats till en annan utan större problem. Men var beredd på att flera av motorvägarna i Schweiz går genom långa och vindlande bergstunnlar.

Motormännen tipsar om trafikregler som gäller i landet. Hyrbil kan enkelt bokas hos t.ex. Hyrbiluthyrning - antingen över internet eller via deras kostnadsfria telefonnummer.

Flyg

Flygbolaget Swiss trafikerar flygplatserna i Basel, Geneve, Lugano och Zürich. Avgångar och priser kan hittas på Boardingpass.se.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!