Zürich

Zürich är den största staden i Schweiz, inräknat förorter bor här över 1,3 miljoner människor. Staden ligger vackert vid Zürichsjön och floden Limmat.

Staden är ingen traditionell turistmetropol - många som landar på stadens flygplats är på väg till någon av skidorterna i närheten. Här kan du dock få upp ögonen för vad Zürich har att erbjuda.

Slappna av i Zürich

Slappna av i Zürich. Foto: eGuide Travel (CC BY 2.0)

Resa till Zürich

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Zürich så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Zürich. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Schweisk är känt för sina klockor, och självklart finns det ett klockmuseum i landets största stad. Men, det finns fler museum i staden, bland annat Schweiz nationalmuseum.

Sevärdheter

Zürich och sevärdheter? Ja, det kanske inte det är det första man tänker på men bland stadens sevärdheter finns bland annat gamla stan, domkyrkan, botaniska trädgården och djurparken.

Shopping

Här finns shopping som passar de flesta. Stora köpcentrum och exklusiva butiker med internationella märken blandas med marknader med lokalt hantverk. Kanske ska du passa på att köpa en klocka när du ändå är här?

Mat och dryck

Utbudet av mat och dryck är både stort och varierat i Zürich. Lokala schweiziska specialiteter som rösti och fondue går självklart att få tag på, men även mat från andra delar av världen.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Zürich med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Zürich? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Zürich.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!