Ta sig runt

Avstånden är sällan är speciellt stora om man rör sig inne i centrala Zürich, men kollektivtrafiken är både väl utbyggd och uppskattad av invånarna i staden. Taxi är också ett alternativ, även om det inte är ett lika billigt sätt att ta sig fram på som det kan vara i andra länder.

Kollektivtrafik

Både inom Zürich och i hela kantonen är det ZVV som driver kollektivtrafiken. Turtätheten har bland de högsta betygen i världen. Fyra transportsätt existerar: S-Bahn (pendeltåg), spårvagn, buss och båt.

Spårvagnar i Zürich

Spårvagnar i Zürich. Foto: "bigbirdz" (CC BY 2.0)

Det går att köpa biljetter för en resa, för ett förutbestämt antal resor och för obegränsat resande under ett antal dagar. Biljetter kan köpas över internet (just nu finns shoppen enbart på tyska), i biljettmaskiner och på flertalet försäljningsställen runt om i Zürich. Biljettpriset beror på hur många zoner man rör sig. Till exempel kostar en enkel biljett som är giltig i 30 minuter 2,6 franc.

Ett alternativ kan vara att köpa ett ZürichCARD som med vilket man får fri tillgång till kollektivtrafiken (ej natt), fri entré på alla museum i Zürich samt rabatt i utvalda butiker. 24 timmar kostar 20 franc, 72 timmar kostar 40 franc.

Båt på Zürichsjön

Zürichsee-Schifffahrtsgesellschaft (ofta förkortat ZSG) köp passagerarfartyg på floden Limmat och Zürichsjön och förbinder Zürich med närliggande städer utmed sjön. Detta är ett skönt sätt att tillbringa några timmar en solig dag, och på helger och helgdag finns mat att köpa ombord.

Två rutter finns, på 1,5 respektive 4 timmar. Pris från 8,20 franc för en 2:a-klassbiljett på korta turen till 40 franc för 1:a-klassbiljett på den längre turen.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!