Museum

Klockor är som bekant något som har gjort Schweiz känt över hela världen, så att här finns ett klockmuseum känns ganska självklart. Förutom klockmuseumet finns det en mängd intressanta museum i staden.

Zürichs konstmuseum

Här finns ett av de viktigaste konstmuseerna i Europa och i museet finns konst från medeltiden samt modern konst med en betoning på schweizisk konst. På fasaden till Zürich konstmuseum finns det vackra reliefer. Museet planerades av arkitekten Karl Moser och Robert Curjel och öppnades 1910.

Relieferna på fasaden är utförda av Mosers mångårige samarbetspartner Oskar Kiefer. Museets samlingar omfattar verk av Edvard Munch, Jacques Lipchitz och Alberto Giacometti samt schweiziska konstnärer som Johann Heinrich Füssli, Ferdinand Hodler, Pipilotti Rist och Peter Fischli.

Schweiz nationalmuseum

Ett av de viktigaste museerna om Europas och världens kulturhistoria är Schweiz nationalmuseum. Museet byggdes 1898 i historicistisk stil och byggdes av Gustav Gull. Den imponerande arkitekturen med många torn, gårdar och den häpnadsväckande vackra parken på ön mellan floderna Sihl och Limmat har blivit en av de viktigaste sevärdheterna i gamla delen av Zürich.

Schweiz nationalmuseeum

Schweiz nationalmuseeum. Foto: Matt Mechtley (CC BY-SA 2.0)

Utställningen tar besökaren från förhistorisk tid via antiken och medeltiden till 1900-talet. Det finns en avdelning med gotisk konst och riddarväsende och en omfattande samling av liturgiska träskulpturer, panelmålningar och snidade altare. Zunfthaus zur Meisen nära Fraumünsterkyrkan rymmer porslin och en fajanssamling.

Uhrenmuseum Beyer, Beyers klockmuseum

Mitt i hjärtat av Zürich ligger Beyers klockmuseum som är är ett av världens ledande privata museer om urmakarkonst. Museet är associerat med Chronometrie Beyer, en återförsäljare av hög klass och den drivs av samma familj.

Museets kärna förvärvades av Theodore Beyer, en pionjär inom området gamla klockor. Samlingen består av förmekaniska tidtagare som solur och timglas och klockor från hela världen och alla epoker. Samlingen är särskilt framträdande när det gäller tidiga klockor, inklusive flera stycken från den gotiska eran och renässansen och komplicerade bitar med många komplikationer. Många av klockorna som visas är unika eller betydande i klockhistorien och lånas därför ut till stora museer runt om i världen.

I samlingen finns en av de tidiga marina kronometrarna av Ferdinand Berthoud, en pendule sympathique av Breguet, ett fickur med astronomiska indikationer av Auch, flera skräddarsydda 1900-talsklockor av George Daniels och en av de få reproduktionerna av astrarium av De Dondi, bara för att nämna några. Dessutom finns det utmärkta Genève-tillverkade emaljfickur och en mycket lärorik tidslinje som illustrerar historien om Neuchâtel pendule. Dessutom finns det en liten visning av lokalt tillverkade klockor inklusive tillverkare från Zürich.

Haus Konstruktiv

Haus Konstruktiv, Stiftelsen för konstruktiv och konkret konst, grundades av privatpersoner 1986. Museet är beläget i ett före detta kraftwerk. Stiftelsen främjar "konstruktiv, konkret och konceptuell konst och design."

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!