Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Sevärdheter

De flesta av Zürichs sevärdheter finns inom området på båda sidor om floden Limmat, mellan centralstationen och Zürichsjön. Kyrkorna och husen i den gamla staden är samlade här, liksom de dyraste affärerna längs den berömda Bahnhofstrasse.

Lindenhof i den gamla staden är den historiska platsen för det romerska slottet och det senare karolingiska kejserliga palatset. I Zürich finns en unik samling av kyrkor och vackra trädgårdar.

Grossmünster

Grossmünster (stora domkyrkan) är en kyrka i romansk stil. Kyrkan är en av de tre stora kyrkorna i staden. Kärnan i den nuvarande byggnaden byggdes på platsen för en karolingisk kyrka som enligt legenden ursprungligen var beställd av kejsar Karl den store.

Zürich största kyrka

Zürich största kyrka. Foto: Alejandro Forero Cuervo (CC BY 2.0)

Byggandet av den nuvarande kyrkan började omkring år 1100 och den invigdes runt år 1220. De två tornen på Grossmünster betraktas som det kanske mest kända landmärket i Zürich. Arkitektoniskt är kyrkan byggd i romansk stil och därmed en del av den första paneuropeiska arkitektoniska trenden sedan den imperialistiska romerska arkitekturen.

I enlighet med romansk arkitektur erbjuder Grossmünster en stor snidad portal med medeltida kolonner med grotesker. En romansk krypta är daterad till 1000- och 1100-talen och i kyrkan finns även ett reformationsmuseum.

Botaniska trädgården

Den botaniska trädgården är fortfarande anmärkningsvärd och ligger i ett idylliskt läge på Schanzengraben, den gamla vallgraven mitt i Zürich, och därför är trädgården ett populärt rekreationsområde.

"Gessner-Garten" på en kulle i trädgården är en örtagård från medeltiden och ett minnesmärke för Conrad Gessner, en schweizisk naturforskare och professor som levde på 1500-talet. Den södra pistolbastionen på Zürichs befästning låg på den högsta punkten av de tidigare vallarna. Kanonerna på fästningen kallades Katz.

Gessnerträdgården visar 50 medicinalväxter som användes på 1500-talet av läkare och vid alla växter finns ett citat av en läkekunnig person från denna period. Trädgården har olika örter som i århundraden har använts som läkemedel eller som har positiva effekter vid svaghet. Skyltarna vid växterna ger oss en inblick i den medicinska kunskapen hos Conrad Gesner och hans samtida kollegor såsom Hieronymus Bock och Leon Hart Fuchs.

Zürich Zoologischer Garten

Zürich Zoologischer Garten är en djurpark som öppnades redan 1929. Här finns nu 2200 exemplar av 300 arter i djurparken. Ett av de mer populära inslaget är pingvinparaden, som utförs varje dag efter lunchtid om utomhustemperaturen är lägre än 10 grader Celsius.

Pingviner på parad

Pingviner på parad. Foto: Joshua Kaufman (CC BY-SA 2.0)

Altstadt (Gamla Staden)

Altstadt omfattar hela den historiska staden innan 1893. Altstadt motsvarar ungefär det område som omges av gamla stadens vallar, och ingår i dag i det administrativa området distrikt 1 (District 1).

I Altstadt finns det många gamla och vackra byggnader, bland annat flera kyrkor och många andra viktiga byggnader, bland annat många gillen som har haft stor betydelse i historien.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!