Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Det schweiziska köket vittnar om många regionala influenser, bland annat från det italienska, franska och tyska köket. Men det finns också många rätter som är specifika för Schweiz.

Schweiz är historiskt ett bondesamhälle, så traditionella schweiziska rätter tenderar att vara enkla och tillverkade av enkla ingredienser, som potatis och ost. Här kommer några restaurangtips i Zürich.

Rösti, ursprungligen från Schweiz

Rösti, ursprunglingen från Schweiz. Foto: Martijn van Exel (CC BY-SA 2.0)

Blindekuh

Njut av kulinariska läckerheter i fullständigt mörker. Låt dig ledas av andra sinnen. Lita på näsan, munnen, öronen och händerna. Du kommer att häpna. Vem har sagt att vi äter med våra ögon? Menyn ändras varje vecka i takt med att de regionala producenterna levererar färska och säsongsbetonade råvaror. Det finns inte många restauranger som denna. Detta är någonting som varje turist som besöker Zürich borde prova.

Adlers Swiss Chuchi

Detta är en typisk schweizisk restaurang och här kan du njuta av äkta schweiziska läckerheter. Restaurangens traditionella stil går hand i hand med de schweiziska specialiteter du får äta. Under sommarmånaderna får du äta i det fria på Hirschenplatz medan du njuter av den livliga aktiviteten längs Gamla stans myllrande gågator.

Vad sägs om traditionella recept som Adler Cheese Fondue, den läckra raclette eller krispiga Rösti? Vi snackar om en underbar kulinarisk upplevelse för varje äkta globetrotter som vill provsmaka äkta lokala rätter.

Adlers Swiss Chuchi

Adlers Swiss Chuchi. Foto: Kate Hopkins (CC BY 2.0)

Oepfelchammer

Den berömda författaren Gottfried Keller från Zürich hade denna plats som en av sina favoriter. Oepfelchammer erbjuder en mysig atmosfär, schweizisk mat och förstklassiga viner från regionen. Få en riktig känsla av Schweiz på den här baren. Ta ett glas schweiziskt vin och en raclette och andas in alpluften.

El Parador

Det går förstås att hitta internationell mat i Zürich också. På El Parador hittar du spanska och portugisiska rätter. Med en stor meny med nötkött, kyckling, skaldjur och sallader kan du vara säker på att hitta det du är sugen på. Några val är vitlökssoppa, saltad torsk med vita bönor, paella och kyckling med vitlök och tomat. El Parador har en mycket behaglig atmosfär, för att inte nämna en vänlig personal som alltid ger dig ett varmt spanskt välkomnande.

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!