Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Språkkurser i Schweiz

Zürich ligger i centrala Schweiz där majoriteten av befolkningen talar tyska. Hit kommer årligen tusentals utländska resenärer för att studera tyska i vacker, inspirerande miljö. Zürichs breda kulturutbud erbjuder studerande här möjligheten att förkovra sig på egen hand utanför lektionstid och närheten till naturen ger ständiga chanser att slappna av och njuta av Schweiz spektakulära landskap. På vintern kan en språkkurs kombineras med skidåkning medan sommaren erbjuder möjligheter till vandring och bad.

Språkkurser i Zürich välkomnar såväl nybörjare som mer erfarna talare, från 16 år och uppåt i ålder. Nationalitetsmixen bland de som reser till Schweiz för studier är slående, här möter man människor från Europa, Ryssland, Japan, Mexiko, USA och Brasilien, bland många andra. Mixen reflekterar Zürichs egna internationella karaktär och skapar en effektiv inlärningsmiljö där det tyska språket står i fokus.

Språkkunskaperna tränas ännu mer om man väljer att bo hos värdfamilj under kurstiden, en möjlighet som är öppen för alla språkstuderande. Chansen att bo hos en lokal familj betyder samtal under den gemensamma middagen, och en större en insikt i det Schweiziska vardagslivet, seder och traditioner.

En språkresa till Zürich kan utformas efter dina egna möjligheter och ambitioner. En kurs kan starta och avslutas när som helst under året och kurslängden är flexibel mellan en vecka upp emot ett läsår. Väljer man att studera för en språkexamen, ett så kallat Zertifikat, är kurslängden bestämd till cirka 12 veckor, men vill eller behöver man kan detta självklart förlängas.

Plugga tyska i Schweiz

Plugga tyska i Schweiz. Foto: "Etienne" (CC BY 2.0)

En standardkurs, vilket är det vanligaste studiealternativet, innebär lektioner på enbart förmiddagen, vilket ger stor frihet att på egen hand upptäcka Zürich och dess omgivningar på eftermiddagar och helger.

För de som är intresserade av regionen som helhet finns stora möjligheter att kombinera en veckas språkkurs i Zürich med till exempel en kurs i sydtyska Freiburg, på 16 mils avstånd. Språkresor Freiburg erbjuder ett större utbud av avancerade språkexamen för den som kräver det inför fortsatta studier. Det är varmt rekommenderat att alla som är intresserade av språkkurser i Schweiz kontaktar olika språkreseförmedlingar och skolor innan man bokar för att hitta det bästa alternativet för en själv.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!