Geneve

Geneve är med sina knappt 200000 invånare Schweiz näst största stad. Staden, som ligger på gränsen mot Frankrike, drar till sig stora mängder besökare årligen.

I Geneve har en mängd internationella organisationer som hemvist, bland annat Röda Korset, WHO och FN:s europakontor. Alla dessa organisationer bidrar till att ge staden en internationell prägel, men det genuint schweiziska lever ändå kvar.

Shopping i centrala Geneve

Shopping i centrala Geneve. Foto: Emran Kassim (CC BY 2.0)

Resa till Geneve

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Geneve så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Geneve. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Här hittar du flera riktigt bra museum. Missa inte Internationella Röda Korsets och Röda Halvmånens museum, och är du intresserad av fysik eller av rymden så är Microcosm definitivt något för dig. För konst- och kulturintresserade finns också ett stort antal museum att besöka.

Sevärdheter

Bland stadens sevärdheter är det en som vi nästan kan garantera att du inte kommer att missa - Jet d'Eau, en av världens största fontäner. Det är dessutom närmast obligatoriskt att göra ett besök hos FN när man besöker Geneve.

Shopping

Schweiz är ett relativt dyrt land för shopping men det förstås att göra ett och annat fynd. Här finns gott om exklusiva butiker och stora varuhus. Kan kanske fönstershopping vara ett alternativ?

Mat och dryck

Då staden drar till sig många internationella gäster finns här många restauranger i höga prisklasser, men då utbudet är mycket stort är det inte speciellt svårt att hitta bra mat och dryck även till lite lägre priser.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Geneve med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Geneve? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Geneve.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!