Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Shopping

Choklad, klockor, pennknivar - souvenirshopping i Schweiz är ofta behäftad med vissa klichéer. Genève erbjuder dock mycket mer än det förutsägbara.

Viktiga områden

Genèves exklusiva butiker ligger i centrum runt Chica Rue du Rhône, Rue de la Confédération, Rue du Marché och Rue de la Croix-d'Or. Klock- och smyckesbutiker längs dessa gator gör shoppingen extra intressant. Schweizisk choklad är alltid ett bra val om man har planer på att köpa med sig någon form av present hem efter resan.

Samtidigt som du tar en promenad runt antikvitetskvarteren och konstgallerierna borde du besöka Gamla stan och St-Gervais. Även om Rue de la Confederation är ett utmärkt ställe att börja shoppingturen på så finns det också många andra utmärkta gator och torg över hela centrala Genève, såsom Rive Droite, Rue du Mont Blanc, Place du Molard, Rue du Marche och Rue du Rhône. Dessa områden är exklusiva och relativt dyra och är en perfekt plats för så kallad fönstershopping, men de är också hem för ett antal bra stormarknader.

Snöigt shoppingäventyr i Geneve

Snöigt shoppingäventyr i Geneve. Foto: Patrick Nouhailler (CC BY-SA 2.0)

Rue du Mont Blanc

Rue du Mont Blanc är särskilt populär bland turister i Genève och längs med denna rymliga boulevard ligger många intressanta affärer som specialiserat sig på traditionella schweiziska hantverk och choklad. Shopping i denna del av Genève har dessutom den extra fördelen att ligga naturnära eftersom det ligger intill vattnet och Quai du Mont Blanc. Innan du fortsätter med din shopping borde du ta dig tid att vila armarna en stund från alla dina överbelamrade shoppingväskor och stanna till för en fika på ett av de många caféerna som finns här.

Bon Genie

När du knallar in i Bon Genie märker du direkt att du har hamnat i en mycket elegant butik. Det nyrenoverade varuhuset är exklusivt och när du kliver in möts du av två stora akvarier med massor av blå och gula firrar. Detta är framför allt ett klädvaruhus. Det finns ett antal trendiga designermärken som Mani, Burberrys, Ralph Lauren, Max Mara. På första våningen säljs vackra designmöbler och på våning fyra finns det en mycket populär restaurang.

Globus

Beläget på den stora shoppinggatan i Gamla stan finns Globus. I 30 år har dessa fem våningar sålt allt från mode till leksaker.

Manor

Manor blandar mode och smycken med hem, högkvalitativ sportutrustning och lyxiga godsaker från butikernas kök. Här säljs allt från fashionabla klackskor och parfymer från Hugo Boss, Gucci och Marc Jacobs till apparater och leksaker. Manor är ett måste om man vill få en riktigt bra shoppingupplevelse i Genève.

Marknader

Genève har många marknader. Blommarknaden på Place du Molard och klädes- och bokmarknaden på Place de la Madeleine är öppna dagligen. Loppmarknader hålls på onsdagar och lördagar på Plaine de Plainpalais. På tisdag och fredag morgon är detta samma arena för en färgstark frukt- och grönsaksmarknad. På torsdagar säljs regionala hantverk på Place de la Fusterie. För den ultimata souvenirshoppingen borde du besöka den populära utomhusmarknaden på Plaine de Plainpalais.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!