Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Då Geneve är en jämförelsevis liten stad går fort att ta sig från ena sidan av staden till andra sidan till fots. Exempelvis tar det bara ca 30 minuter att gå från centrum till FN-högkvarteret. Kollektivtrafiken är normal enligt Schweizisk standard, det vill säga mycket välfungerande, så man måste inte gå hela tiden.

Kollektivtrafik

Geneves kollektivtrafik består av spårvagn och buss. Turtätheten är hög och det är sällan några problem med trafiken. Trafiken, som täcker in både själva staden och hela kanonen, drivs av TPG.

Spårvagn i Geneve

Spårvagn i Geneve. Foto: "trams aux fils" (CC BY 2.0)

Biljetter köps i automater på hållplatserna, de kostar ca 3 franc och är giltiga i en timme på både spårvagn och buss. Det finns även andra varianter av biljetter, till exempel en för obegränsat resande under 24 timmar som kostar 10 franc. Bor du på hotell i staden kan du få ett Unireso-kort som ger fri tillgång till kollektivtrafiken under hela din vistelse.

Det finns också kollektivtrafik till sjöss. Trafiken bedrivs av ett företag med det härliga namnet Mouettes Genevoises Navigation och kan ibland vara en genväg över vattnet som delar staden. Med ett Unireso-kort åker man gratis.

Taxi

Det kan vara svårt att få tag på en taxi i Genève så det är alltid en bra idé att boka taxi i förväg, särskilt tidigt på morgonen eller under högtrafik. Priserna är relativt höga.

Hyra cykel

Geneve är en utmärkt cykelstad. Trafiken är relativt lugn, vägarna säkra och dessutom är staden relativt platt. Genom Genèveroule kan man låna cyklar gratis i 4 timmar, därefter kostar det ca 2 franc per timme). Mycket trevligt!

Cyklarna finns att hämta på 6 stationer runt om i staden, bland annat direkt bakom järnvägsstationen, och sin cykel får man genom att visa upp sitt pass och lämna en deposition på ca 20 franc.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!