Resa till Geneve

Geneve ligger i västra delen av Schweiz, mycket nära gränsen till Frankrike. Kommunikationerna med omvärlden är goda och stadens flygplats trafikeras av flera av världens största flygbolag. Schweiz är dessutom känt för de prickfria järnvägarna, så det är inga problem att resa hit.

Flyg till Geneve

SAS och lågprisflygbolaget Easyjet flyger direkt till Geneve från Köpenhamn och Stockholm. Dessa är de snabbaste (restid 2-3 timmar) och enklaste alternativen för att ta sig till Geneve från Skandinavien.

Med en mellanlandning har man fler alternativ att ta sig till Geneve, t.ex. med SAS och Swiss via Zürich, Lufthansa via Frankfurt och München, och KLM via Amsterdam. Restiden blir förstås något längre än om man flyger direkt, men det går att hitta resor med relativt korta bytestider.

Swiss flyger till Geneve

Swiss flyger till Geneve. Foto: Mark Winterbourne (CC BY 2.0)

Det går att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Geneve på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och/eller Köpenhamn och ibland även Zürich.

Räkna med ett biljettpris från ca 2000 kr t/r hos de vanliga flygbolagen och från ca 1000 kr t/r med Easyjet, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Flygplatsen ligger bara 4 km utanför Geneve. Järnvägsstationen vid flygplatsen har bra förbindelser med Geneve och andra delar av landet. Flera lokala busslinjer stannar också utanför flygplatsen.

Tåg till Geneve

Det går att åka tåg från Sverige till Geneve, restiden är ca 16-18 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

Ett av många schweiziska tåg

Ett av många schweiziska tåg. Foto: Jerry Pank (CC BY 2.0)

Bil till Geneve

Från Malmö till Geneve är det drygt 140 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Schweiz är motorvägar avgiftsbelagda. Vid tullstationer och på bensinmackar nära gränsen kan man köpa ett märke, Autobahn-Vignette, som ska sitta på vindrutan. Märket kan också beställas i förväg och man får det då hemskickat. Priset är 40 franc och märket gäller i ett år (tyvärr går det inte att köpa för kortare perioder). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Gränspassage in mot Schweiz

Gränspassage in mot Schweiz. Foto: Clemens v. Vogelsang (CC BY 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland) och Tyskland på vägen till Schweiz, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!