Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Museum

Museum och konstgallerier finns överallt i Genève. En del av dem är kopplade till internationella organisationer som Röda Korset och Röda Halvmånen eller forskningscenter såsom Microcosm som ligger vid CERN. Här är ett litet urval av alla museum i Geneve.

Internationella Röda Korsets och Röda Halvmånens museum

Genève, födelseplatsen för Internationella Röda Korset, hyser det enda museum som är tillägnat Henry Dunants arbete. Detta museum öppnades 1988 för att hedra de extraordinära gärningarna av män och kvinnor inom Röda Korset som har tjänat mänskligheten i över 140 år. Elva utställningar illustrerar och förklarar principerna, historien och arbetet av Röda korset och Röda halvmånen under de allvarligaste händelserna i vår tid.

Utanför Röda Korsets museum

Utanför Röda Korsets museum. Foto: Christopher Soghoian (CC BY-SA 2.0)

Uppdaterade museografer används för att visa installationer, skulpturer och många föremål såsom originalfotografier och filmer finns på museet och visar hela historien om Röda Korset. Audiovisuella inspelningar, datorterminaler och bildspel visar texter, oförglömliga bilder och andra dokument.

Microcosm

Mikrocosm är ett museum om partikelfysik och ligger vid CERN strax utanför Genève. Det täcker ett brett spektrum av ämnet partikelfysik, liksom hela CERN:s historia. Här finns utställningar om till exempel syftet med CERN och partikelfysik i allmänhet, en imitation av Rutherfords guldfolieexperiment och en modell av Large Hadron Collider, den där stora runda tunneln där man krockar små partiklar och forskar om dem. Microcosm är perfekt för den fysikintresserade.

Musée d'Art et d'Histoire

Det fantastiska Musée d'Art et d'Histoire uppfördes mellan 1903 och 1910 och utformades som ett encyklopediskt museum och täcker hela den västerländska kulturen, från ursprunget till våra dagar. Tre sektorer omfattar arkeologi (förhistoriska, egyptiska, grekiska, etruskiska, romerska), konst (cirka 400 målningar från renässansen till modern tid, och skulpturer av konstnärer som Houdon, Pradier, Rodin, Arp, Giacometti, Tinguely) och konsthantverk (föremål från medeltiden till 1900-talet, såsom möbler, textilier, pewterware, vapen och rustningar).

Musée Rath

Musèe Rath är det första schweiziska museet tillägnat fin konst och här pågår stora tillfälliga utställningar som arrangeras av Konst- och Historiska Museet. Museet var en gåva till folket i Genève från två systrar, Jeanne-Françoise och Henriette Rath, och när museet invigdes 1826 var det tänkt som ett "musernas tempel" som skulle förkroppsliga både fransk smak och italiensk stil.

Museet visar för närvarande internationell och schweizisk konst. Under det senaste årtiondet har det arrangerats mer än 60 tematiska och konstnärliga utställningar här. Det har lagts en särskild tonvikt på arkeologi och antik konst å ena sidan och på modern och samtida konst å andra sidan.

Musée Ariana

Musée Ariana visar upp prestigefyllda samlingar av keramik och glas från Genève. Det är det enda museet i Schweiz och bland de viktigaste i Europa, som helt ägnats åt hantverk. Med över 20000 objekt och samlingar med keramik och glas från sju århundraden är museet värt ett besök. Alla de viktigaste teknikerna är representerade här. Museet visar också modern och samtida keramik- och glaskonst. Museet byggdes av Gustave Revilliod och sticker verkligen ut bland byggnaderna omkring tack vare stilen som är neoklassisk och nybarock.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!