Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Mat och dryck

I Geneve är mat viktigt. Med fler än 1000 restauranger, är staden den obestridda kulinariska huvudstaden i Schweiz. Lokala specialiteter inkluderar fondue, raclette, fiskrätter, rökt korv och olika grytor.

Även om många av Geneves mest raffinerade gourmetrestauranger är ganska dyra och högtidliga kan gäster njuta av Genèves mer avslappnade cafékultur till ett ganska rimligt pris.

Fondue, för alla som gillar smällt ost

Fondue, för alla som gillar smällt ost. Foto: Michael Lauridsen (CC BY 2.0)

Områden

Hotellen och restaurangerna runt sjön har några av de mest extravaganta restaurangerna i Genève och bjuder både på fantastisk utsikt och förstklassig service. Formell klädsel uppmuntras på kvällarna. Dagens lunch finns tillgänglig på dagen till reducerade priser.

Den Paquis är Genèves mest internationella stadsdel och är hem för några av Genève bästa restauranger. Autentiska arabiska, thailändska, afrikanska och sydamerikanska kaféer är vanliga och de har oftast låga priser. Kolla in Rue de Berne för en kebab på sena kvällar.

Gamla stan erbjuder många traditionella schweiziska restauranger och mysiga franska caféer är instoppade i varje hörn. Många erbjuder en romantisk atmosfär med tända ljus i en unik medeltida miljö. Bordsbeställning rekommenderas på grund av begränsat antal platser på de mer fina kaféerna.

La Clémence i centrala Geneve

La Clémence i centrala Geneve. Foto: Kai Hendry (CC BY 2.0)

Eaux Vives är känt för sina högkvalitativa italienska matställen och franska caféer. I närheten av Parc La Grange finns också en fin picknickplats. Plainpalais är ett universitetsstudentområde med massor av billiga matalternativ.

Faim?

Faim? är ett populärt, bra och rymligt kafé med skandinavieninspirerad inredning och ligger nära de internationella organisationerna. Rätterna är bland annat soppor, sallader, smörgåsar och hamburgare som alla är gjorda av färska råvaror. Till och med brödet är hembakat. Faim? har också ett gott rykte för att servera bra cocktails. Priserna är mycket rimliga. Brunchen, som serveras på lördagar och söndagar är en upplevelse man inte bör missa.

Auberge du Lion d'Or

I Cologny ligger Auberge du Lion d'Or. Denna fiskrestaurang erbjuder panoramautsikt över staden och Genèvesjön. Restaurangen är inredd i en flott, klassisk stil och gästerna kan njuta av uteservering på terrassen på sommaren. Två kockar, French Gilles Dupont och Thomas Byrne från Irland skapar delikatesser såsom havskräfta med citrongräs, som förstärks av ett utmärkt förråd med fina viner från hela världen.

La Demi-Lune

Denna trendiga och vänliga bar ligger i den pittoreska Gamla stan och serverar tapas och hemgjorda hamburgare varje dag fram till 23.30 och sedan serverar uppfriskande drinkar fram till omkring 01.00. La Demi-Lune är populär bland de unga studenterna och de unga yrkesverksamma som njuter av intimiteten hos denna mötesplats som dessutom förstärks med avkopplande jazz.

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Geneve

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!