Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Resa till Zürich

Zürich ligger centralt i Schweiz och har mycket bra flygförbindelser med Sverige och övriga Skandinavien. Det är alltså inte speciellt svårt att ta sig till Zürich!

Flyg till Zürich

Flygplatsen utanför Zürich, Zurich Airport, är ett stort nav för flygbolaget Swiss. Hit flyger de från Stockholm, Göteborg och Malmö. Även SAS flyger mellan Skandinavien och Zürich, så flygförbindelserna är mycket bra. Flygresan är ca 2-3 timmar beroende på varifrån du flyger.

Då Swiss, liksom SAS, är medlem i Star Alliance går det att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Zürich på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och eventuellt Köpenhamn.

Swiss flyger till Zürich

Swiss flyger till Zürich. Foto: Mark Winterbourne (CC BY 2.0)

Räkna med ett biljettpris från ca 2000 kr t/r och uppåt i ekonomiklass, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Från flygplatsen når man centrala Zürich med tåg som går så ofta som var 10:e minut under vissa delar av dygnet. Restiden är ca 10 minuter.

Tåg till Zürich

Det går att åka tåg från Sverige till Zürich, restiden är ca 17 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

Zürich centralstation

Zürich centralstation. Foto: Roger Wollstadt (CC BY-SA 2.0)

Bil till Zürich

Från Malmö till Zürich är det drygt 120 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Schweiz är motorvägar avgiftsbelagda. Vid tullstationer och på bensinmackar nära gränsen kan man köpa ett märke, Autobahn-Vignette, som ska sitta på vindrutan. Märket kan också beställas i förväg och man får det då hemskickat. Priset är 40 franc och märket gäller i ett år (tyvärr går det inte att köpa för kortare perioder). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Gränspassage in mot Schweiz

Gränspassage in mot Schweiz. Foto: Clemens v. Vogelsang (CC BY 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland) och Tyskland på vägen till Schweiz, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!