Shopping

Som landets största stad ger Zürich självklart stora möjligheter till bra shopping. Här finns det allt från små lokala marknader till stora shoppingcentrum. Förutom varor från internationella butikskedjor kan man köpa äkta schweizisk choklad i otroligt många varianter.

Bahnhofstrasse

För 150 år sedan blev delar av stadens många befästningar förvandlade till vad som många numera anser vara den mest kända stationsgatan i hela världen, Bahnhofstrasse. Zürichs shoppinggata har bidragit stort till stadens rykte som ett eldorado för alla shoppingälskare. Detta har gjort att man kan köpa internationella modemärken, accessoarer, smycken och klockor i Zürich.

Bahnhofstrasse i Zürich

Bahnhofstrasse i Zürich. Foto: Daniel Lobo (CC BY 2.0)

Det är dyrt att shoppa här men även om du inte har råd så är Bahnhofstrasse någonting som man bara måste besöka. Denna gata är nämligen en upplevelse i sig.

Niederdorf

I skarp kontrast till den exklusiva Bahnhofstrasse, är Niederdorf en gågata med många små butiker, antikaffärer, bokhandlare och marknader. På natten tar barer, restauranger och artister över gatan vilket gör Niederdorf attraktivt under hela dagen och även nattetid.

Schipfe

Schipfe är hantverkarnas gata där hantverkare ger mycket tid för sina kunder, ger expertråd och kommer med goda förslag. Kvalitet och skräddarsydda produkter finns i de små, romantiska butikerna och verkstäderna längs floden Limmat. Schipfe är en idyllisk plats att dröja sig kvar på, shoppa och njuta av god mat.

Shopping för konst

Ett typiskt kännetecken för Zürich är dess höga koncentration av konstgallerier längs Rämistrasse, "konstmilen". Gallerierna ligger bara några minuters promenad ifrån varandra, samtidigt som platsen för det forna Löwenbräubryggeriet ligger sida vid sida med dem. Förutom kända konstgallerier har de världsberömda auktionshusen Christies och Sothebys kontor i Zürich, som anses vara ett av världens största konsthandelscentra.

Sihlcity

Sihlcity är ett köpcentrum som byggdes ovanpå lämningarna av ett före detta pappersbruk nära Sihlfloden i Wiedikon-distriktet och öppnade under 2007. Detta shopping- och nöjescentrum är det första i sitt slag i Schweiz. Det består av ca 100000 kvadratmeter av utrymme med ett varierat utbud av faciliteter såsom restauranger, ett shoppingcenter, en biograf, underhållning, hälsa och motion, en hälsokostavdelning, nattklubb, fyrstjärnigt hotell och inte minst ett kapell.

Marknader

Blom- och grönsaksmarknaderna är många i Zürich, de finns på Bürkiplatz, Helvetiaplatz, Limmatkajen och Lindenplatz. Dessa marknader hålls på olika tider och här kan du hitta alla möjliga grönsaker. På flera andra platser i staden finns loppmarknader där man kan hitta alla möjliga och omöjliga saker och fynda rejält.

Konditori Teuscher

Plats nummer ett chokladälskaren? Förmodligen Konditori Teuscher. Detta är ett varuhus fullt med choklad och det är rena himmelriket på jorden för alla chokladälskare. Här tillverkas chokladen i mer än hundra chokladvarianter med hjälp av ett recept som har förts vidare från far till son i generationer.

Här används världens finaste och dyraste naturliga ingredienser som inte blandas med kemikalier, tillsatser eller konserveringsmedel. Chokladen är så naturlig som den bara kan bli i Schweiz.

Sista-minuten-shopping

Vare sig du letar efter kläder eller souvenirer, kulinariska delikatesser för att kittla smaklökarna eller utsökta smycken att pryda handleden med så är flygplatsen och centralstationen bra ställen att shoppa på udda tider eller strax innan ni lämnar Zürich.

Dagens v?der, Zürich

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!