Resa till Bern

Bern ligger i nordvästra Schweiz. Det finns inga direktflyg från Skandinavien, men med ett byte (med flyg eller tåg) i Zürich är det ändå smidigt att ta sig dit.

Flyg till Bern

Flygplatsen utanför Bern, Flughafen Bern-Belp, är relativt liten och trafikeras av ett begränsat antal flygbolag. Det går dock att flyga hit med Swiss med ett byte i Zürich. Restiden är ca 3-5 timmar beroende på varifrån, och när, du flyger.

Ett annat alternativ är att flyga till Zürich och därifrån ta tåget till Bern (tågen går flera gånger per dag och restiden är ca 1 timme).

Då Swiss, liksom SAS, är medlem i Star Alliance går det att boka resor från SAS destinationer i Sverige, till exempel Östersund och Umeå, till Bern på en och samma biljett. Resan går då via Stockholm och eventuellt Köpenhamn.

Swiss flyger till Zürich

Swiss flyger till Bern. Foto: Mark Winterbourne (CC BY 2.0)

Räkna med ett biljettpris från ca 2000 kr t/r och uppåt i ekonomiklass, men det kan gå att hitta billigare biljetter om man bokar i god tid eller om flygbolagen har kampanjer med lägre priser.

Från flygplatsen går det bussar till järnvägsstationen i Belp, varifrån man kan åka pendeltåg till Bern. Restiden från flygplatsen till centrala Bern är ca 30 minuter.

Tåg till Bern

Det går att åka tåg från Sverige till Bern, restiden är ca 18 timmar om du utgår från Malmö. Vi har tyvärr inte några aktuella prisuppgifter.

Bil till Bern

Från Malmö till Zürich är det närstan 130 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Schweiz är motorvägar avgiftsbelagda. Vid tullstationer och på bensinmackar nära gränsen kan man köpa ett märke, Autobahn-Vignette, som ska sitta på vindrutan. Märket kan också beställas i förväg och man får det då hemskickat. Priset är 40 franc och märket gäller i ett år (tyvärr går det inte att köpa för kortare perioder). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Gränspassage in mot Schweiz

Gränspassage in mot Schweiz. Foto: Clemens v. Vogelsang (CC BY 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland) och Tyskland på vägen till Schweiz, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!