Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Schweiz till riktigt bra priser!

Museum

Bern har en uppsjö av museum för alla smaker – från A (det Alpinmuseet) till Z (Zentrum Paul Klee). Oavsett vad man vill titta på och lära sig mer om så kan man hitta det mesta i Bern. Här finns exempelvis Schweiz äldsta konstmuseum och ett museum dedikerat till den världsberömda vetenskapsmannen Albert Einstein.

Einsteins hus

I en liten blygsam lägenhet på andra våningen i ett hus i centrala Bern skrevs fem av 1900-talets mest banbrytande vetenskapliga artiklarna i fysik. Dess författare hette Albert Einstein. Han var 26 år när han skrev artiklarna, han arbetade som tjänsteman på Patentverket och han bodde alltså på den tiden i Bern. Han skrev bland annat om kvantteorin och relativitetsteorin när han bodde i denna lägenhet.

Numera är Einstein House ett museum där man kan ta del av vilken miljö Einstein skrev sina världsberömda artiklar och vad de kom att betyda för världen.

Hemma hos Albert Einstein

Hemma hos Albert Einstein. Foto: "Puntin1969" (CC BY 2.0)

Historiska museet

Ett av Berns absolut största museer är det Historiska museet. Det är inrymt i ett sju våningar högt slott och rymmer en enorm mängd av föremål som alla på något sätt rör Schweiz långa och rika historia. Bland höjdpunkterna hittar man bland annat den världsberömda målningen "Dance of Death" som skildrar ett skelett som leder en lång rad av människor rakt in i deras död.

Här finns också en intressant samling med målningar som visar Schweiz landsbygdsbönder och det liv som de har levt under flera århundraden. Dessutom spelar museet en betydande roll när det gäller islamsk konst eftersom där finns en så stor samling av islamsk konst och hantverk, bland annat keramik och smycken från Arabien och Persien.

Konstmuseet

Konstmuseet ligger bara omkring fem minuters promenad från tågstationen mitt i Bern. Huvudattraktionen i museet är utställningarna från den berömda postmoderna expressionistiska konstnären Paul Klee, som föddes i Schweiz i slutet av 1800-talet.

Förutom hans målningar finns också en massa andra målningar och skulpturer i museet. Föremålen spänner över hela åtta århundraden och det finns totalt fler än 3000 målningar och skulpturer tillsammans med fler än 55000 teckningar, tryck, foton och filmer. Det finns mycket att titta på alltså.

Zentrum Paul Klee

Den berömda målaren Paul Klee har även ett eget museum, Zentrum Paul Klee. Där finns ca 4000 av hans verk. Här hålls också i roliga workshops för såväl barn som vuxna.

Utanför Zentrum Paul Klee

Utanför Zentrum Paul Klee. Foto: Martin Abegglen (CC BY-SA 2.0)

Alpinmuseet

Alpinmuseet bjuder på en spännande och fascinerande inblick i livet hos de personer som levde i de schweiziska bergen och hur bergen och bergsklättring alltid har varit en integrerad del av kulturen i Schweiz.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!