Mat och dryck

I Bern finns en hel rad olika restauranger med olika inriktning på sitt kök och i olika prisklasser. Många serverar fransk, italiensk eller tysk mat men en väldigt stor del av restaurangerna har också specialiserat sig på det lokala köket. I Bern är fisk från Aare floden väldigt populärt. Överhuvudtaget är fisk och skaldjur väldigt populärt i Schweiz och det finns gott om fiskerestauranger.

Korv är också något som Schweiz är känt för. Från Bern kommer till exempel korvsorterna Zungenwurst och Emmentalerli. På många restauranger får man en värmeplatta till bordet för att hålla maten varm.

Klötzlikeller

Klötzlikeller sägs vara den äldsta restaurangen i Bern och det kan mycket väl vara sant eftersom de kan spåra sin historia så långt tillbaka som till år 1635. Klötslikeller brukar kallas för vinkällare, men det är också ett utmärkt och välkomnande ställe att äta lokal och traditionell schweizisk mat till rimliga priser.

Jack's Brasserie

En av Berns bästa restauranger är Jack's Brasserie som har en bistroliknande stil. Restaurangen ligger i Hotel Schweizerhof mittemot järnvägsstationen och bjuder på en moden och internationell atmosfär som samtidigt, på något sätt, lyckas vara lugn, vänlig och avslappnande.

Maten håller genomgående en mycket hög kvalitet – toppkvalitet helt enkelt. Fiskrätterna hör till de allra bästa, men husets specialitet, en Wienerschnitzel, är också utsökt.

Altes Tramdepot Brauerei

Altes Tramdepot Brauerei är både en restaurang och ett litet bryggeri och har ett perfekt läge intill Berns björnpark och den lockar därför många turister. Restauranten erbjuder en fantastisk utsikt över gamla staden i Bern från sin terrass och den ger dessutom sina gäster möjligheten att se såväl arbetet i restaurantens bryggeri som kockarna när de är in action i det öppna köket.

Stämningen i restaurangen är livlig och maten är hjärtlig, smakrik och serveras förstås tillsammans med det egna ölet.

Schwellenmätteli

En av Berns mest trendiga restauranger är Schwellenmätteli. Det är ett restaurang-, bar- och lounge-komplex som ligger precis vid floden Aares strand. Eftersom restaurangen ligger precis vid floden, nästan som på en egen ö, har restaurangen kallats för stadens egen Riviera-restaurang.

Schwellenmätteli är ett populärt tillhåll för mysiga middagar under sommaren. Maten är främst en blandning av lokala och internationella rätter.

Kornhauskeller

Kornhauskeller återfinns i källaren av ett före detta spannmålsmagasin, med höga välvda tak och vägg med fresker och en otroligt stämningsfull atmosfär med massor av levande ljus. Restaurangen serverar en blandning av lokal mat och supergoda Medelhavsinspirerade maträtter.

Restauranger i Guide Michelin

Vill du ha en matupplevelse som du kommer att minnas länge? De flesta krögare och kockar drömmer om en stjärna i Guide Michelin – men det är som lyckas.

Mat du minns

Mat du minns. Foto: "Tokyo JapanTimes" (CC BY-SA 2.0)

Här har vi listat de restauranger som har fått minst en stjärna av Guide Michelin (klicka på restaurangens namn för mer information).

Angående betygssättningen brukar man säga att en restaurang med tre stjärnor är värt en resa, att en restaurang med två stjärnor är värd en omväg och att en restaurang med en stjärna är en väldigt bra restaurang i sin kategori.

Dagens v?der, Bern

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
10 ?C

Länktips för bokning av resor till Schweiz

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Schweiz.
Är du sugen på att åka skidor i Schweiz? Hos STS Alpresor finns skidresor till populära skidorter som Verbier och Zermatt.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!